OVER MIJ

Sinds het begin van mijn kunstenaarsloopbaan, die met beeldhouwen begon in 1975, heb ik mij in verscheidene richtingen ontwikkeld. Mijn inspiratie haalde ik uit verschillende bronnen.
Ik liet en laat mij altijd graag verrassen. Verwondering is daarmee een zowel een thema als een inspiratiebron. Velerlei technieken heb ik uitgeprobeerd en toegepast. Als beeldhouwer werkte ik voornamelijk met klassieke technieken, steen en brons. In 2002 ben ik gaan schilderen, waarmee kleur in mijn werk kwam. Daarna ontdekte ik het keramisch mozaiek, wat ook veel kleurmogelijkheden biedt, zowel op het platte vlak als 3-dimensionaal. Papiercollages waren een volgende stap, tot ik de digitale mogelijkheden ontdekte en digitale collages ging maken, uitgevoerd in dibond-acrylaat. In 2017 zijn daar ook weer schildertechnieken bijgekomen, die ik combineer met de digitale fotobewerkingen.

Met behulp van foto's, en sinds kort in combinatie met olieverf, cre�er ik ongebruikelijke situaties. Ik fotografeer en schilder beelden, voorwerpen en mensen die ik geheel of gedeeltelijk in een totaal andere omgeving plaats. Daarmee laat ik ze als het ware tot leven komen en een metafysische relatie aangaan met hun nieuwe omgeving. Zo ontstaan situaties en landschappen met een magisch realistisch karakter. Daarmee wil ik niet alleen mooie plaatjes creëren, maar ook iets uitdragen van een visie of beleving die niet in woorden te vangen is.


Meer weten? Zie mijn CV of neem CONTACT met mij op.

Martha Marjenburgh, november 2017